Polityka prywatno艣ci i plik贸w cookies

Polityka prywatno艣ci i plik贸w cookies witryny plant-garden.pl

Niniejsza polityka prywatno艣ci i plik贸w cookies opisuje zasady post臋powania z danymi osobowymi oraz wykorzystywania plik贸w cookies w ramach witryny internetowej www.plant-garden.pl przez Grzegorza Pintala, prowadz膮cego dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮 pod firm膮 Centrum Ogrodnicze i Motel Grzegorz Pintal, ul. Osiedle Bermudy 24F, 66-403 Wawr贸w, NIP 599-00-15-746.

搂 1
Definicje

Na potrzeby niniejszej polityki prywatno艣ci, przyjmuje si臋 nast臋puj膮ce znaczenie poni偶szych poj臋膰:

  1. Administrator 鈥 Grzegorz Pintal, prowadz膮cy dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮 pod firm膮 Centrum Ogrodnicze i Motel Grzegorz Pintal, ul. Osiedle Bermudy 24F, 66-403 Wawr贸w, NIP 599-00-15-746,
  2. Serwis 鈥 serwis internetowy dost臋pny pod adresem: www.plant-garden.pl
  3. U偶ytkownik 鈥 ka偶dy podmiot, kt贸ry korzysta z Serwisu.

搂 2
Dane osobowe

  1. U偶ytkownik mo偶e przekazywa膰 swoje dane osobowe Administratorowi za pomoc膮 formularzy dost臋pnych w Serwisie takich jak formularz zam贸wienia, formularz dodania opinii, formularz kontaktowy, formularz dodania komentarza, formularz zapisu na newsletter, formularz zapisu na kurs.
  2. Administratorem danych osobowych U偶ytkownika w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest Administrator.
  3. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza zam贸wienia (imi臋 i nazwisko, adres e-mail, adres miejsca zamieszkania lub pobytu, numer telefonu, firma, adres siedziby, numer NIP) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu realizacji zam贸wienia z艂o偶onego za po艣rednictwem Serwisu.
  4. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza dodania opinii (imi臋 i nazwisko, adres e-mail, strona internetowa) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu archiwizacji przesy艂anych opinii.
  5. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza kontaktowego (imi臋 i nazwisko, adres e-mail) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu kontaktu zwrotnego z U偶ytkownikiem.
  6. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza dodania komentarza (imi臋, adres e-mail oraz strona internetowa) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu archiwizacji dodanych komentarzy.
  7. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza zapisu na newsletter (imi臋 oraz adres e-mail) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu przesy艂ania newslettera.
  8. Dane osobowe przekazywane Administratorowi przez U偶ytkownika w ramach formularza zapisu na kurs (imi臋 oraz adres e-mail) przetwarzane s膮 wy艂膮cznie w celu przesy艂ania informacji zwi膮zanych z kursem.
  9. Podanie danych osobowych przez U偶ytkownika jest zawsze dobrowolne, ale niezb臋dne, by U偶ytkownik m贸g艂 z艂o偶y膰 zam贸wienie za po艣rednictwem Serwisu, doda膰 opini臋, skontaktowa膰 si臋 z Administratorem, doda膰 komentarz, zapisa膰 si臋 na newsletter lub kurs.
  10. Administrator gwarantuje poufno艣膰 wszelkich przekazanych mu danych osobowych.
  11. Dane osobowe s膮 gromadzone z nale偶yt膮 staranno艣ci膮 i odpowiednio chronione przed dost臋pem do nich przez osoby do tego nieupowa偶nione, a ich przetwarzanie odbywa si臋 w zgodzie oraz na warunkach okre艣lonych szczeg贸艂owo w:
    1. ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o 艣wiadczeniu us艂ug drog膮 elektroniczn膮,
    2. ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych,
    3. rozporz膮dzeniu Ministra Spraw Wewn臋trznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunk贸w technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiada膰 urz膮dzenia i systemy informatyczne s艂u偶膮ce do przetwarzania danych osobowych.
  12. U偶ytkownikowi przys艂uguj膮 prawa okre艣lone w aktach prawnych, o kt贸rych mowa w ust. 7 powy偶ej, w tym w szczeg贸lno艣ci do:
    1. wgl膮du do swoich danych osobowych,
    2. 偶膮dania uzupe艂nienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub sta艂ego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usuni臋cia, je偶eli s膮 one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zosta艂y zebrane z naruszeniem ustawy albo s膮 ju偶 zb臋dne do realizacji celu, dla kt贸rego zosta艂y zebrane.

搂 3
Pliki cookies

  1. Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Cookies mog膮 by膰 odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
  2. Administrator przechowuje pliki cookies na urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika, a nast臋pnie uzyskuje dost臋p do informacji w nich zawartych w celach statystycznych, w celach marketingowych (remarketing) oraz w celu zapewnienia prawid艂owego dzia艂ania Serwisu.
  3. Administrator informuje niniejszym U偶ytkownika, 偶e istnieje mo偶liwo艣膰 takiej konfiguracji przegl膮darki internetowej, kt贸ra uniemo偶liwia przechowywanie plik贸w cookies na urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika. W takiej sytuacji, korzystanie ze Serwisu przez U偶ytkownika mo偶e by膰 utrudnione.
  4. Administrator wskazuje niniejszym, 偶e pliki cookies mog膮 by膰 przez U偶ytkownika usuni臋te po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przegl膮darki internetowej, programy s艂u偶膮ce w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narz臋dzi dost臋pnych w ramach systemu operacyjnego, z kt贸rego korzysta U偶ytkownik.

搂 4
Logi serwera

  1. Korzystanie z Serwisu wi膮偶e si臋 z przesy艂aniem zapyta艅 do serwera, na kt贸rym przechowywany jest Serwis.
  2. Ka偶de zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmuj膮 m.in. adres IP U偶ytkownika, dat臋 i czas serwera, informacje o przegl膮darce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzysta U偶ytkownik.
  3. Logi zapisywane i przechowywane s膮 na serwerze.
  4. Dane zapisane w logach serwera nie s膮 kojarzone z konkretnymi osobami korzystaj膮cymi z Serwisu i nie s膮 wykorzystywane przez Administratora w celu identyfikacji U偶ytkownika. Logi serwera stanowi膮 wy艂膮cznie materia艂 pomocniczy s艂u偶膮cy do administrowania Serwisem, a ich zawarto艣膰 nie jest ujawniana nikomu poza osobami upowa偶nionymi do administrowania serwerem.